„Kolacja i degustacja” – to propozycja dla fanów dobrej kuchni i południowych win. Do znakomitej kolacji, którą przygotujemy dla Państwa dobierzemy doskonałe chorwackie i węgierskie wina, o walorach których opowie sommelier.
Koszt kolacji połączonej z degustacją: 90 zł/osoba.
Restauracja Salina – piwniczka win – 8 czerwca (czwartek), godz. 18.
Menu:
Amuse bouche: carpacio z buraka podane z pianą z koziego sera
Przystawka: Białe szparagi, emulsja kokosowa, sorbet z rabarbaru
Danie główne: Filet z kaczki, puree z batata, marchewki confit, szparagi, sos porto
Deser: Lody z wędzonego selera z emulsją z orzeszków piniowych, piana z mango
Wina:
Buhač Graševina 2016 – wino białe półwytrawne
Petrény Big Band Superior Egri Bikavér 2009 – wino czerwone wytrawne
Gróf Degenfeld Tokaji Szamorodni Édes 2013 – wino białe słodkie
Konieczna wcześniejsza rezerwacja: 14 61 353 11 i wpłata zadatku 50% wartości kolacji.
Liczba miejsc ograniczona – zapraszamy!




Komentarze

Popularne posty